Cap de Creus NORTH

Cap de Creus Norte es un reto logrado por el equipo de KlassmarK, que consiste en limpia en un único dia les 16 cales més remotes de la Costa Brava, tot el nord del parc natural de Cap de Creus de sol a sol. Un total de 26 km des de El Port de La Selva fins al Faro de Cap de creus. En 11h i 30 minutos. 12/11/2020

Més informació: https://www.instagram.com/p/CHe3C1ThyBs/ 

Resultat: https://www.instagram.com/p/CHhwgkwhG14/

Mapa del recorregut i cales:  https://www.google.com/maps/d/edit?hl=ca&mid=15eCif_biAeBSbRh9azeQWF8aQOLmY5G1&ll=42.33441661143077%2C3.259278865040467&z=14 

 

Limpiar les 16 cales més remotes del nord del Parc Natural del Cap de Creus al cor de la Costa Brava. Este es el reto que completamos ayer de sol a sol. Un total de 26 quilòmetres des de El Port de la Selva fins al Far del Cap de Creus durant 12 hores.

L’accés a pastís a moltes de les cales és de minuts 30 min. En alguns tramos no existeix el camí per arribar a les o enlazarles. La zona norte del Cap de Creus es més que remota i un lloc muda exposat a la tramuntana, les corrients marines i al turisme marítim-terrestre.

La fauna i la flora dan vida al Parc Natural 365 dies de l’any, però les limpiezas exhaustives de la zona se solen realitzar abans de l’estiu. La majoria de gent que transita a aquestes cales és limpia i respetuosa, però un 20% dels residus que trobem ayer eren botelles de plàstic, llates, mascarilles i bosses de patates o menjar del passat estiu, igual que alguns utensilis de pesca o de embarcacions que amarran en les cales.

Suspendemos al usuario marítimo-terrestre del verano donde la ley del mínimo esfuerzo los ampara. Aquest col·lectiu coneix a la perfecció que estan en un entorn idílic i privilegiat, però es va acostumbrar a convivir amb plàstics. Si amarras y nadas hasta la cala, como mínimo devuelve la satisfacción que te ha dado y llévate la botella de agua vacía que ves a tu lado. Si acceix a un pie i ves un plàstic, segur que trobareu residus, devuelvé a la cala la satisfacció que tinc donat i llavaràs el plàstic.

Vamos al núcleo de la cuestión. El desconociment és total. El 80% dels residus de ayer son de tots; el mar colapsat los escupe. La culpa no és dels municipis, ni del Parc Natural; la culpa és de tots.

Los plásticos viajan kilómetros hasta que llegan a cualquier costa, si es que llegan, ya que el 80% se sumará transformándose en micro plásticos.

En una societat envoltada en plàstic la solució està en els hàbits de tots. Cualquier gesto es bueno. Deixar de consumir plàstic d’un dia per a l’altre no és fàcil, però reduir el seu ús és la nostra obligació. Nuestro deber como amantes del medio ambiente es dejar el entorno mejor que lo hemos encontrado.

Si eres deportista encara amb més raó, hacemos un llamamiento para que los atletas planifiquen retos ambientales que ayuden a concienciar a la comunidad. Acceder a zone remotes no està al alcance de tots.

També la indústria del Trail Running té l’obligació de millorar, qualsevol producte que es vengui actualment ve envoltat en plàstic, la seva gran indústria de suplementació esportiva treballa unes campanyes en productes de plàstics molt agressius.

Los océanos y mares del mundo ya tienen 7 islas flotantes de plástico, algunas del tamaño de España y una de ellas en el mar Mediterráneo, a pesar de que la gran majoria sigue sumergiéndose. Hoy la sociedad despierta en un mundo de plástico que está terminando con los ecosistemas marinos y terrestres. La fabricació i descomposició del plàstic produeix gasos d’efecte hivernacle. A més, la nostra fauna i flora ha acostumat a viure i venir plàstic.

SIN NATURALEZA SIN FUTURO

CERO PLÁSTICO

 

Published by Klassmark

#nonaturenofuture 👣 Races that leave no trace. ✊ Fighting to save the planet. 💚 Love and respect for the environment.